Geschenkdoos, 2 flessen - 1 Château Montrose 2011 - 1 Rozijnen Oubliés 2013

(2) - Montrose 2011 - 2013 Raisins oubliés

redeem
By buying this product you can collect up to 24 loyalty points . Your cart will contain total 24 points that can be converted into a voucher of € 2,40 .


€ 249,00
Inclusief belasting

Geschenkdoos, 2 flessen - 1 Château Montrose 2011 - 1 Rozijnen Oubliés 2013

Aantal
Laatste items in voorraad

Geschenkdoos, 2 flessen - 1 Château Montrose 2011 - 1 Rozijnen Oubliés 2013

Uitzonderlijke geschenkdoos bestaande uit 2 geweldige wijnen -

Beschrijving :

1 fles vergeten druiven - 2013 - (50cl) - Zoete witte wijn -

Een originele ontdekking die u bij alle gelegenheden kunt aanbieden

Aanduiding :

Vergeten druiven, Périgord, handmatige oogst door opeenvolgende sortering

zoete witte wijn (plat) zoete witte wijn (plat) - Vin de pays du Périgord IGP - Bordeaux (Frankrijk)

WIJNKENMERKEN

Soort en kleur

Zoete witte wijn (plat)

Oorsprong

Frankrijk, Bordeaux

Benaming

Périgord IGP landwijn

Producent

Kleuren van Aquitanië

proefnotitie:

De Vergeten Druiven 2013 wit:

Zoals de naam al doet vermoeden, is deze handelswijn een echte zoete wijn, geboren uit het, uiteraard opzettelijk, vergeten van de druiven op hun trossen, zodat edele rotting zijn effect kan sorteren. De Sémillon-bessen, geoogst op 14 oktober 2013, brachten een schitterende goudgele wijn voort. Het boeket straalt aangename geuren uit van gedroogde abrikoos, witte perzik en honing, geaccentueerd door een minerale toets. De gedroogde vruchten verschijnen uit de aanzet en laten zich vervolgens gelden in een ronde en romige smaak, zeer aromatisch en goed in balans door een pittige frisheid in de afdronk.

--------------------------------------------- -------------------

1 fles Château Montrose 2011 - Saint-Estèphe (75cl)

Eén van de grootste wijnen uit de regio Saint-Estèphe

Over het domein

Het was in 1778 dat Etienne-Théodore Dumoulin van Alexandre de Ségur een perceel van het landgoed Calon kocht, perfect gelegen, met uitzicht op de Gironde. Het gebied wordt vervolgens bedekt met heide, die in het voorjaar bedekt is met roze bloemen. Vandaar de naam Montrose. Zijn zoon Etienne creëerde de wijngaard, plantte de wijnstokken, bouwde in 1825 de residentie Château Montrose en breidde het landgoed geleidelijk uit. Het succes liet niet lang op zich wachten: tijdens de classificatie van 1855 werd de wijn bekroond met de 2e Cru Classé du Médoc. Het landgoed kende vervolgens verschillende eigenaren voordat het in 1896 werd verworven door Louis Charmolüe, die het kocht van zijn schoonvader Jean Hostein (die toen eigenaar was van Cos d'Estournel). De familie bleef de hele 20e eeuw de baas, tot 2006 vertegenwoordigd door Jean-Louis Charmolüe. Een nieuwe pagina wordt dan geopend met de aankoop, door Martin en Olivier Bouygues, van deze vintage die legendarisch werd met de vintage uit 1990.

Over de wijnoogst

Château Montrose produceert wijnen van opmerkelijke kwaliteit. De wijngaard, geplant op arme ijzerhoudende grindgrond waardoor de wijnstokken zeer diep wortelen, produceert wijnen van ongelooflijke concentratie. Het landgoed werd tot 2011 beheerd door Jean-Bernard Delmas, die voorheen zijn talenten uitoefende bij Château Haut-Brion. Sinds 2012 neemt Hervé Berland, op vraag van Martin en Olivier Bouygues, de leiding over het landgoed over.

Laatste box beschikbaar

No customer reviews for the moment.

Related products

(There are 16 other products in the same category)