• Aanbieding!
Champagne Louis Roederer Cristal Rosé 2012

2012 - Cristal Rosé - Louis Roederer - Champagne - (75cl)

redeem
By buying this product you can collect up to 67 loyalty points . Your cart will contain total 67 points that can be converted into a voucher of € 6,70 .


€ 675,00
Inclusief belasting

Champagne Louis Roederer Cristal Rosé 2012 - (75cl)

Aantal
Laatste items in voorraad

Champagne Louis Roederer Cristal Rosé 2012 - (75cl)

CHAMPAGNE

In 1876, tsaar Alexander II, al groot fan van de wijnen van Louis Roederer, vroeg Louis Roederer om "de uitoefening duwen nog verder" op te stellen, voor zijn persoonlijk gebruik, een unieke wijn per fles en kwaliteit. Louis Roederer stelt vervolgens voor om een ​​uitzonderlijke witte kristallen fles te maken waarin hij de beste selectie van wijnstokken van 7 grands crus van zijn domein uitwerkt. Deze wijn, alleen ontwikkeld in de "grote" jaren, toen de rijpheid van de Chardonnay en Pinot Noir een goed evenwicht te bereiken, nauwkeurig is de eerste prestige cuvée Champagne. Verleidelijk, precies, hebzuchtig en met een "taps toelopende" frisheid en bijna "levend". Zijn zalmroze kleur met zeer heldere reflecties en ongelooflijke jeugd. Actief, fijn en regelmatig bruisen. Intens, rijk en boeiend bouquet van rood fruit en citrusschil geassocieerd met complexere noten die doen denken aan ceder en lentesap. De aroma's evolueren voorzichtig in het glas door middel van een variatie van gedroogde vruchten, verse amandel frangipane, om te eindigen op notities van taart Tatin gebakken appel en karamel. Zacht en zijdeachtig in de mond, harmonie van aroma's en fruitconcentratie. De aanval is fruitig en knapperig. Fijnheid en fruitige verstrengeling
om een ​​vlezig en smeltend complex te geven dat snel plaats maakt voor gekonfijte citrusvruchten, gedroogd fruit.

Kenmerken van de cuvée

Wijnnaam: Champagne Louis Roederer Rosé Crystal 2012
Champagne
Appellation: Champagne
Kleur: Sparkling
Vintage: 2012
Varietal: 60% Pinot Noir - 40% Chardonnay
Alcoholgraad: 12%
Verpakking: het geval van een fles
Tip: serveer tussen 8 ° en 10 °
Landgoed en wijn: het huis Roederer vertrouwt in tegenstelling tot anderen op een eigen wijngaard van 200 hectare, zeer goed gelegen met een groot aandeel wijnstokken ingedeeld in grand cru (+ 70%). Het controleert volledig hun voorraden, deze kostbare wijn schat, deze directe link met het land van Champagne verklaart de regelmaat van de wijnen. Volwassenheid, energie, elegantie zijn op de afspraak in de verschillende cuvées, de vertrouwelijkheid van deze, laten ze te vinden op de grootste gastronomische tafels.
beloningen:

Proeven en bewaren

eye:
Zalmroze kleur met zeer heldere reflecties en ongelooflijke jeugd. Actief, fijn en regelmatig bruisen.
Neus: intens, rijk en boeiend boeket, rood fruit en citrusschil geassocieerd met complexere tonen die doen denken aan ceder en lentesap. De aroma's evolueren voorzichtig in het glas door middel van een variatie van gedroogde vruchten, verse amandel frangipane, om te eindigen op notities van taart Tatin gebakken appel en karamel.
Smaak: Bij het proeven wordt men onmiddellijk uitgedaagd door de zachtheid, de zijdeachtige smaak, de harmonie van de smaken en de concentratie in fruit. De aanval is fruitig en knapperig. Fijnheid en fruitige intertwine geven een vlezig en smeltend complex dat snel plaatsmaakt voor gekonfijte citrusvruchten, gedroogd fruit.
Drink van: Nu
Drink vóór: 2030
Open: vlak voor het serveren
Serveer: Serveer tussen 8 ° en 10 °

Datasheet

Merk
Louis Roederer
Nieuw

No customer reviews for the moment.

Related products

(There are 16 other products in the same category)