• Aanbieding!
Champagne Cristal Roederer rosé - 2009

2009 - Cristal rosé -Louis Roederer - (75cl)

redeem
By buying this product you can collect up to 75 loyalty points . Your cart will contain total 75 points that can be converted into a voucher of € 7,50 .


€ 750,00
Inclusief belasting

Champagne Cristal Roederer rosé - 2009 - (75cl)

Aantal
Laatste items in voorraad

Champagne Cristal Roederer rosé - 2009 - (75cl)

In 1876 vroeg tsaar Alexander II, al een groot fan van de cuvées van Louis Roederer, aan Louis Roederer om "de oefening nog verder te stimuleren" om voor persoonlijk gebruik een cuvée te ontwikkelen die uniek is qua fles en kwaliteit. Louis Roederer biedt vervolgens aan om een ​​uitzonderlijke fles van wit kristal te maken waarin hij de beste selectie van wijnstokken van 7 grands crus van zijn landgoed uitwerkt. Deze cuvée, alleen geproduceerd in de "grote" jaren waarin de rijpheid van de Chardonnay en de Pinot Noir het mogelijk maken om een ​​subtiel en nauwkeurig evenwicht te bereiken, is de eerste prestigieuze cuvée van de Champagne. Verleidelijk, precies, hebzuchtig en begiftigd met een "gestroomlijnde" en bijna "levende" frisheid. Zijn zalmroze kleur met zeer heldere reflecties en een ongelooflijke jeugdigheid. Actief, fijn en regelmatig bruisen. Intens, rijk en betoverend boeket van rood fruit en citrusschil geassocieerd met complexere tonen die doen denken aan cederhout en lentesap. De aroma's evolueren langzaam in het glas door een variatie van gedroogd fruit, van verse amandel tot frangipane, om te eindigen met tonen van tarte tatin, gebakken appel en karamel. Zacht en zijdeachtig in de mond, de harmonie van smaken en de concentratie van fruit. De aanzet is fruitig en knapperig. Finesse en fruitigheid vermengen zich
om een ​​vlezig en smeltend geheel te geven dat snel plaats maakt voor gekonfijte citrusvruchten, gedroogde vruchten.

Wijnbeoordeling:
97 punten door Robert Parker
Boeiend, subtiel en verfijnd. Cristal Rosé 2009 is een reus met de finesse en elegantie van een prima ballerina!

Vriendelijk
Champagne

Benaming
Champagne

Benauwd
De aanzet is fruitig en knapperig. Finesse en fruitigheid vermengen zich tot een vlezig en smeltend geheel dat snel plaatsmaakt voor gekonfijte citrusvruchten, gedroogde vruchten.

Kleur
Sprankelend

Houden
Om te drinken of om te bewaren

Neus
Intens, rijk en boeiend boeket van rood fruit en citrusschil geassocieerd met meer complexe tonen die doen denken aan cederhout en lentesap.

Oog
Zalmroze kleur met zeer heldere reflecties en een ongelooflijke jeugdigheid. Actief, fijn en regelmatig bruisen.

Land
Frankrijk

Beloning
parker

Formaat
75cl fles

Vintage
2009

huis
Roederer

Nieuw

No customer reviews for the moment.

Related products

(There are 16 other products in the same category)