• Aanbieding!

2012 - Drappier Grande Sendrée -Champagne - (75cl)

redeem
By buying this product you can collect up to 12 loyalty points . Your cart will contain total 12 points that can be converted into a voucher of € 1,20 .


€ 122,00
Inclusief belasting

Champagne Drappier Grande Sendrée - 2012 - (75cl)

Aantal
Laatste items in voorraad

Champagne Drappier Grande Sendrée - 2012- (75cl) - La Grande Sendrée is een van de prestigieuze cuvées van het huis. Het ontleent zijn naam aan een perceel dat bedekt was met as na de brand die Urville in 1838 teisterde. Een spelfout die is geslopen in het overschrijven van het kadaster, wordt Sendrée vandaag geschreven met een "s" en niet met een "c". Deze cuvée rijpt zeven jaar op latten. De dosering is 5g/L. In de neus is hij bijzonder fruitig, met een scala aan aroma's die gedroogd fruit, citrusvruchten, fruit met wit vruchtvlees, maar ook bijenwas, meidoorn en honing combineren. In de mond wordt een zeer mooie balans ontdekt, een delicate mineraliteit en mooie bitterheid met tonen van mandarijn.

 ----------------------

Champagne Drappier Grande Sendrée 2012 is een droge witte vintage champagne van Drappier, gelegen in Urville in de streek van de Marne. Het is samengesteld uit 80% Chardonnay en 20% Pinot Noir. Het oogstjaar 2012 was een uitzonderlijk jaar voor champagne, met ideale weersomstandigheden voor de wijnstokken. De wijn rijpt 24 maanden in de kelder, waarvan 12 maanden in eikenhouten vaten.

Champagne Drappier Grande Sendrée 2012 is een complexe en elegante wijn, met tonen van citrus, witte vruchten en brioche. Hij is goed gestructureerd en heeft een lange bewaarpotentieel. Hij past goed bij zeevruchten, vis en gevogelte.

Hier zijn enkele proefnotities voor Champagne Drappier Grande Sendrée 2012:

  • Kleur: lichtgeel met groene reflecties.
  • Neus: citrus, witte vruchten, brioche, gist, honing.
  • Smaak: droog, fris, levendig, elegant, complex.
  • Afdronk: lang, mineraal, smaakvol.

Champagne Drappier Grande Sendrée 2012 is een speciale wijn die als aperitief of bij een gastronomische maaltijd kan worden genoten. Hij is verkrijgbaar in flessen en magnums.

Nieuw

No customer reviews for the moment.

Related products

(There are 9 other products in the same category)