Porto Ramos Pinto Vintage 1995

Ramos Pinto – Porto – Vintage 1995 - (75cl)

redeem
By buying this product you can collect up to 9 loyalty points . Your cart will contain total 9 points that can be converted into a voucher of € 0,90 .


€ 99,00
Inclusief belasting

Ramos Pinto – Porto – Vintage 1995 - (75cl)

Aantal

Ramos Pinto – Porto – Vintage 1995 - (75cl)

PORTO ROOD

De 1995 Vintage Ramos Pinto uitsluitend uit twee quinta's, 80% van de Quinta de Ervamoira (druiven diepe rijpen en produceren van de ruggengraat van de wijn) en 20% van de Quinta do Bom Retiro (waardoor het de geur en verfijning). De maceratie wordt volgens traditie verkregen, in lagares in graniet.

  • Kenmerken van de cuvée

    Naam van de wijn: Porto Ramos Pinto Vintage 1995
    Gemeente: Porto
    Appellation: Porto
    Kleur: Rood
    Jaar: 1995
    Rassen: 60% Touriga Nacional - 30% Tinta Roriz - 10% Tinta Barroca
    Alcoholgraad: 20%

    Tip: serveer tussen 18 ° C en 22 ° C
    Landgoed en wijn: Omdat het huis Ramos Pinto altijd overwoog dat de kwaliteit van zijn wijnen wortel schoot in het moederland van de Douro, is het eigenaar geworden van verschillende gebieden, zorgvuldig geselecteerd in de regio van Appellation Contrôlée. Het streven naar uitmuntendheid wordt weerspiegeld in de effectieve kwaliteit van de geproduceerde wijnen en in overeenstemming met een traditie van baanbrekend onderzoek die de productiestrategie van het Maison al tientallen jaren begeleidt.
    beloningen:
    Proeven en bewaren

    Oog: de jurk is die van een jonge vintage klassieker. Het uiterlijk is aangenaam, diep rood en levendig.
    Neus: De neus geeft deze wijn een diep aromatisch karakter, verrijkt met een intensiteit die doet denken aan brood. Rijk, krachtig en goed gebouwd. De dominante toon komt van zoete bessen, bijna zoals snoep. Sommige bloemige noten, zoals die van het violet, deze vintage.
    Smaak: De smaak in de mond is subtiel en verfijnd. Aanval - voorlopig heeft ze een geweldig karakter van krachtige jeugd. De smaken zijn rond, fijn en subtiel, met een sterke persoonlijkheid. Dit is een wijn al aangenaam dankzij drinken om de aanwezigheid van frisse en elegante fruitsmaken. Lekker, maar na verloop van tijd zal het verbeteren. De overduidelijke aanwezigheid van tannines zal fungeren als conserveermiddel. Heeft een krachtige afdronk en een pittige al het fruit.
    Drink van: Nu

    Open: 2 uur voor het opdienen, decanteer in de kan.
    Serveer: Serveer tussen 18 ° C en 22 ° C
    Gourmet suggesties

    Na het avondeten gaat het heel goed met de kazen van Serra, Stilton, Gorgonzola en andere kazen. Ideaal om een ​​krachtige sigaar te begeleiden.



     
Nieuw

No customer reviews for the moment.

Related products

(There are 14 other products in the same category)