Glen Grant The Major's Reserve Whisky

Glen Grant The Major's Reserve Whisky

redeem
By buying this product you can collect up to 7 loyalty points . Your cart will contain total 7 points that can be converted into a voucher of € 0,70 .


€ 79,00
Inclusief belasting

Glen Grant The Major's Reserve Whisky

Aantal

Glen Grant The Major's Reserve Whisky

Glen Grant wordt nu erkend als 'een van de grote mouten'. Het mouten begon in 1840, toen broers John en James Grant besloten om een ​​distilleerderij te bouwen in de Schotse Hooglanden, meer in het kleine stadje Rothes, waar een kleine rivier de Spey-rivier in stroomt. De broers zijn dan echte pioniers. Zij waren de eersten die een distillatievergunning kregen in de Schotse Hooglanden.

Toen James stierf, was het de zoon van James, majoor James Grant, die het bedrijf overnam. In 1897 besloot hij om aan de andere kant van de spoorlijn een tweede distilleerderij te bouwen en de twee distilleerderijen te verbinden met een pijplijn van Glen Grant 2 whisky naar Glen Grant 1. Volgens lokale legende zijn de lokale bevolking de Rothes hebben houten systemen in de pijp gebouwd om de whisky die ze voor eigen gebruik bedoelden, om te leiden ...

Na de dood van majoor James Grant (1931) maakte zijn kleinzoon, majoor Douglas MacKessack, Glen Grant Distillery een van de beroemdste distilleerderijen van Schotland. Maar de mout is ook bekend op exportmarkten en de eerste vaten zijn op weg naar Italië, dat tot op de dag van vandaag nog steeds de belangrijkste importeur is.

Na jaren van fusies en overnames werd Glen Grant in 2006 overgenomen door Campari. De groep gaat verder op weg naar succes - de single malt blijft wereldfaam genieten - in Speyside, in overeenstemming met de voorouderlijke tradities van Glen Grant-familie. In april 2013 opende de distilleerderij een nieuwe bottelarij, waardoor Glen Grant de enige Speyside-distilleerderij was die al haar producten on-site bottelde. Het hele productieproces, van het groeien van gerst tot het bottelen, vindt nu plaats op deze historische locatie.

GLEN GRANT MAJOR'S RESERVE:

Glen Grant Single Malt The Major's Reserve is ideaal om de wereld van single malt te ontdekken, het is een fris en licht product. Deze jonge Single Malt, rijk, zacht en fruitig met een pittig randje, is een whisky van niet-gerijpte whisky die gerijpt is in Bourbon-vaten.

Proefnotities:

Jurk: Licht goud

Neus: Zacht, licht droog met een subtiel fruitige appelnoot

Smaak: romig, fruitig

Finale: Licht droge, nootachtige aroma's

Nieuw

No customer reviews for the moment.

Related products

(There are 16 other products in the same category)