Champagne Henriot - Brut «Souverain» 150cl

Champagne Henriot - Brut «Souverain» 150cl

redeem
By buying this product you can collect up to 15 loyalty points . Your cart will contain total 15 points that can be converted into a voucher of € 1,50 .


€ 159,00
Inclusief belasting

Champagne Henriot - Brut «Souverain» Magnum

Aantal
Laatste items in voorraad

Champagne Henriot - Brut «Souverain» Magnum (150cl)

De LVMH-groep kocht het merk in 1987, alvorens het in 1994 over te brengen aan de stoere en visionaire Joseph Henriot, die Veuve Clicquot Ponsardin acht jaar lang had geleid. Joseph Henriot, 76, en zijn zoon Thomas, nu president, hebben een originele productieorganisatie gekozen. Vanuit hun typische aanbod van Chardonnay en Grand Cru vertrouwden zij de ontwikkeling van hun wijnen toe aan de coöperatie van producenten van grote terroirs van Champagne. Het huis heeft een verouderde kelder in Reims. Het kan rekenen op historische voorraden in Côte des blancs en Montagne de Reims. Ze maakte een specialiteit van rechte champagnes, prima en gedomineerd door een sobere Chardonnay. De familie Henriot heeft verschillende landgoederen verworven in de Bourgogne (Bouchard Père et Fils, William Fèvre) en in Beaujolais (Villa Ponciago).
ONZE MENING OVER HET HUIS VAN CHAMPAGNE HENRIOT (15/20)
De familie Henriot heeft zich de laatste jaren geconcentreerd op de aanwinsten van wijngaarden in de Bourgogne en de Beaujolais. Het assortiment champagnes wordt onderhouden, zonder te schijnen, in een rigoureuze stijl. Het merk heeft een verjonging van zijn imago nodig. Dit is de missie van het nieuwe team onder leiding van Thomas Henriot.

PROEVEN VAN CHAMPAGNES HENRIOT
> Bruto soeverein
14.5 / 20
Een aanval in de mond open en rond, goede introductie tot de stijl van het huis van de Champagnes Henriot, maar het eindigt op een drogende toon. Schade, jammer !
Prijs: 31 euro
> Gross Cuvée des Enchanteleurs 1999
16.5 / 20
50% Pinot Noir, 50% Chardonnay. Een krachtige wijnoogst, dicht, meer wijn dan lucht. Een champagnetafel.
Prijs: 350 euro
DE EMBLEMATISCHE CUVÉE
> Leeg wit van wit
15/20
Een chardonnay die een zeer citroenachtige, eerlijke toets behoudt, maar die een uitgesproken sulfietreductie, smakelijke tonen en een mond met een enigszins droge afdronk tot uitdrukking brengt.
Prijs: 37 euro

HENRIOT IDENTITY SHEET
Eigenaar: familie Henriot
Onroerend goed gebied: 33 hectare
Aankoop van druiven: 128 hectare
Aantal flessen: 1,8 miljoen
Cellar Manager: Laurent Fresnet

Nieuw

No customer reviews for the moment.

Related products

(There are 3 other products in the same category)