Champagne Billecart-Salmon - Cuvée Louis Salmon -  blanc de blancs -2008 - (75cl)

Champagne Billecart-Salmon - Cuvée Louis Salmon - blanc de blancs -2008 - (75cl)

redeem
By buying this product you can collect up to 28 loyalty points . Your cart will contain total 28 points that can be converted into a voucher of € 2,80 .


€ 280,00
Inclusief belasting

Champagne Billecart-Salmon - Cuvée Louis Salmon -  blanc de blancs -2008 - (75cl)

Aantal
Laatste items in voorraad

Champagne Billecart-Salmon - Cuvée Louis Salmon -  blanc de blancs -2008 - (75cl)

Proefnotities
De pittige elegantie van een minerale en zo nauwkeurige Chardonnay waarvan de natuurlijke balans een harmonieus model vormt van de beste percelen van de grand crus van de Côte des Blancs: Cramant, Chouilly voor finesse, Avize voor kracht en Mesnil-sur-Oger voor structuur en levensduur.

in het oog
Kristallijn visueel aspect van een bleke gouden kleur met delicate reflecties gemarkeerd door een genuanceerd patina van geel en groen. Een aanhoudende, fascinerende en stralende bruis.
bij neus
De eerste uitdrukking wordt getekend door een elegante, perfecte en complexe rijpheid, geel fruit en citrusvruchten (gekonfijte mandarijn, limoncello, conference peer). Een aromatisch profiel van pittige zuiverheid met een evenwichtig en kristallijn krijtachtig karakter (ceder en rauwe boter).
In mond
Een romige tactiele sensatie met een mooie gebeitelde finesse. Mooie verfrissende balans met natuurlijke smaken (citroenschil, amandelbiscuit en witte peper). Deze krachtige wijn met majestueuze typiciteit breidt zijn afdronk uit naar een aromatische persistentie van ongelooflijke lengte (zoet citrusvruchtvlees, kardemom en vanillekool).
Proeven
De unieke dimensie van een geweldige pure en intense Blanc de Blancs, met een oprechtheid die perfect samengaat met de lage dosering. Zijn potentieel en zijn evenwicht brengen een opmerkelijke finesse tot uitdrukking die de fijnste smaakcombinaties waardig is (hele Corrèze kalfszwezerik in een ovenschotel, romige risotto met schaaldieren).

Gebruikstemperatuur: 10/12°

UITWERKING
100% Chardonnay Grands Crus uit de Côtes des Blancs: 40% Chouilly, 33% Cramant, 20% Mesnil-sur-Oger, 7% Avize
33% van de wijnen wordt gevinifieerd bij lage temperatuur in eikenhouten vaten van gemiddeld 15 jaar.
Dosering: 7g/l
Rijping op de droesem / in de kelder: 11 jaar
WETEN
Houdingstijd: meer dan 10 jaar

Nieuw

No customer reviews for the moment.

Related products

(There are 9 other products in the same category)