De wijngaard champagnewijngaarden looptijd van vijf afdelingen. Maar de drie belangrijkste zorgen voor de meerderheid van de productie. - De Marne strekt zich uit over 20 000 hectare, waar we al de grote wijnen van Champagne vinden; - The Dawn, met zijn 5.000 hectare huidige producten die niet altijd te schamen van zijn buren van de Marne te zijn; - De Aisne heeft 2000 hectare aan wijngaarden. - De Seine en de Marne en Haute-Marne hebben een iets meer dan 10 hectare wijngaarden! In totaal wijngaarden minder dan 30.000 hectare, of een kwart van de wijngaarden van Bordeaux, maar slechts 2% van de Franse wijngaarden! De drie belangrijkste wijngebieden zijn Montagne de Reims, de Marne-vallei en de Côte des Blancs. De terroirs de grond is gekenmerkt door Champagnekrijt bodem van kalksteen. De beste gronden zijn d'ailleurs gelegen op heuvels, die vaak gelijk met het krijt. De bovengrond kan zeer dun d'ailleurs. De kelder biedt vooral een goede drainage bodem, met behoud van voldoende vocht. Chalk heeft ook een goede mogelijkheid tijdens de dag te houden de warmte van de zon en laat het 's nachts, en een betere rijping van de druiven, het waarborgen van de magie van deze noordelijke wijngaard.

******

De vinificatie van een Champagne

De stappen:

- de oogst en peeling (soorten) van de oogst, gezonde, volledig en schoon;

- te drukken: het moet onmiddellijk en voorzichtig zijn. De druif huiden van rode druiven moeten hun kleur niet vrijgeven.
1ste keer drukken: Cuvée (2050 liter)
2e keer indrukken: 1e grootte (410 liter)
3e pers: 2 Size of rebêche
De rebêche wort wordt gefermenteerd in de gewone wijn.

rekken: verwijderen van deeltjes en ander afval

- gisting bij lage temperatuur voor de ontwikkeling van smaken (de conventionele fermentatie van een droge witte wijn rustig)

- terugtrekken en instellen trommels reeksen afzonderlijke basiswijnen

- de montage: mengsel van wijnen uit verschillende wijngaarden, verschillende soorten en uit verschillende jaren. Het resulterende product wordt Cuvée.

- bij het nemen van schuim: het toevoegen van suiker en gist;

- instelling latten: 2e gisting. 1 jaar of lamellen (3 jaar jaartal);

- het op het bureau: flessen neerwaarts schuin naar lévurien depot langs de hals slepen. een kwart-draai wordt gedraaid door de dag;

- degorgering: verwijdering van afzettingen. Vroeger behandelend ineens de handle'à volée zijn' nu we bevriezen van de hals in de vloeibare lucht bij -20 ° C Het blijft alleen een klein ijspegel die gevormd uit te werpen. Het bevat alle deposito's.

- de égalisage: toevoeging van liqueur de dosering (oude wijn + suiker). Dit is wat zal de aard van de Champagne te bepalen (Brut, Demi-Sec ...)

- verstopping.

- Aging en Skin.

Alles wat overblijft nu aan de fles te genieten. Het Jaar Zonder Gross zal worden verbruikt relatief jong (1 of 2 jaar). De vintage en grote wijnen door oplichters, kan worden gehouden voor vele jaren.