Château Malescot Saint-Exupéry 2014 - 3ème Cru Classé - Margaux (75cl)

Château Malescot Saint-Exupéry 2014 - 3ème Cru Classé - Margaux - (75cl)

redeem
By buying this product you can collect up to 11 loyalty points . Your cart will contain total 11 points that can be converted into a voucher of € 1,10 .


Château Malescot Saint-Exupéry 2014 - 3ème Cru Classé - Margaux - (75cl)

Château Malescot Saint-Exupéry 2014 - 3ème Cru Classé - Margaux - (75cl)

Over het domein

Een pand waarvan de naam afkomstig is van twee voormalige eigenaren: Simon Malescot, adviseur van Louis Château Margaux. De wijngaard is gebaseerd op Pyrenese grindgrond die de warmte overdag opslaat en deze 's nachts teruggeeft aan de wijnstokken. De invloed van de oceaan zorgt voor een heerlijke frisheid van de bessen. Jean-Luc Zuger beheert het landgoed sinds hij in 1994 zijn vader Roger opvolgde. Sinds het begin van de jaren negentig zijn de wijnen veel rijker en intenser en met grotere regelmaat zijn ze ook veel verfijnder, en bieden ze nu voortreffelijke, zeer delicate texturen.

Over de wijnoogst

Sinds de overname in 1994 door Jean-Luc Zugler is het kasteel vandaag in handen van het duo dat laatstgenoemde samen met zijn dochter vormt. Beiden hebben de ambitie om hun Derde Grand Cru, geklasseerd in 1855, naar nieuwe hoogten te tillen. Deze geweldige wijn, die ongeveer 70% van de productie vertegenwoordigt, is het resultaat van de duurzame teelt van vier druivensoorten die typisch zijn voor de appellatie: Cabernet Sauvignon en Franc, Merlot en Petit Verdot. Deze laatste haalden de voedingsstoffen die nodig zijn voor hun ontwikkeling uit grindgronden die de hitte van de dag opvangen en deze 's nachts teruggeven aan de wijnstokken. De oceaan, niet ver weg, biedt heerlijke frisheid aan de bessen die met zo weinig mogelijk tussenkomst worden gevinifieerd. De rijping, die tussen de 12 en 14 maanden duurt, vindt plaats in vaten waarin het aandeel nieuw hout 70% bedraagt.

De wijn is van grote elegantie en wordt als vrouwelijk beschouwd en heeft een rijpingspotentieel van maximaal dertig jaar.

Nieuw

No customer reviews for the moment.

Related products

(There are 16 other products in the same category)