Château Petit Bocq 2018 - Saint-Estephe

Château Petit Bocq 2018 - (150cl)

redeem
By buying this product you can collect up to 9 loyalty points . Your cart will contain total 9 points that can be converted into a voucher of € 0,90 .


€ 90,00
Inclusief belasting

Château Petit Bocq 2018 - (150cl) - SaintEstephe 

Aantal
Laatste items in voorraad

Château Petit Bocq 2018 - (150cl) - SaintEstephe - Magnum

 

Domaine: Châteaux Petit Bocq en Bellevue Cru Bourgeois Bordeaux - Médoc Appellation: Saint-Estèphe Druiven: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot

commentaar:

Afgelopen december organiseerde de wijnbouwvereniging Saint-Estèphe in Bordeaux een grote vergelijkende proeverij van de jaargangen van 2015. 37 kastelen van de appellation (99% van het landgoed was vertegenwoordigd, variërend van niet-ingedeelde wijnen tot prestigieuze grand cru's) presenteerden hun producten 2013, met wat tamelijk volle bodems, voor een publiek van restauranthouders, wijnhandelaren en journalisten.
De ambitie van deze proeverij was om aan te tonen dat Saint-Estèphe nog steeds en altijd een van de meest kwalitatieve en evenwichtige appellaties van de Bordeaux-regio is. Een benaming die uitstekende wijnen kan leveren, minder dan een jaar na grote jaargangen, zoals die van 2009 en 2010. Het prestigieuze Franse gespecialiseerde tijdschrift "Terre de vins" (meestal bezig met wijnen uit Zuid-Frankrijk), was ook aanwezig en had de gelegenheid om de resultaten van de proeverij in zijn januari-nummer te publiceren.
Een verrassend record, waarin bescheiden namen niet afwijken van de grote wijnen. We waren uiteraard verheugd om Château Petit Bocq (een zekere waarde van ons assortiment sinds enkele jaren) te zien om de zilveren medaille van deze prestigieuze classificatie te winnen.


Le Petit Bocq 2018 overtreft grote namen zoals Haut-Marbuzet, Calon-Ségur, Cos Labory en zelfs Château Montrose. Alleen het Château Cos d'Estournel krijgt een betere beoordeling. Maar we hebben het hier over een wijn in een hogere prijsklasse van 120 euro vergeleken met "onze" Petit Bocq.

Nieuw

No customer reviews for the moment.

Related products

(There are 16 other products in the same category)