• Aanbieding!
Château Petit Village, Pomerol 2001

copy of Château Petit Village, Pomerol 2015 - (75cl)

redeem
By buying this product you can collect up to 11 loyalty points . Your cart will contain total 11 points that can be converted into a voucher of € 1,10 .


€ 115,00
Inclusief belasting

Château Petit Village, Pomerol 2014- (75cl)

Aantal

Minimale afname van het product is 6.

Château Petit Village, Pomerol 2014- (75cl)

Domein: Château Petit-Village
Wijn: Château Petit-Village
Regio: Bordeaux - rechteroever
Benaming: Pomerol
Druiven: Cabernet Franc, Merlot, Cabernet Sauvignon
Rode wijn - AOC

De elegantie en zijdeachtige uitstraling van een perfect voltooide Pomerol
Het Château Petit-Village is eigendom van de Axa-groep op de rechteroever van de regio Bordeaux en heeft een kwalitatieve evolutie doorgemaakt, met Crus tot serieuze uitdagers van de prestigieuze appellation Pomerol.

Als 2001 zal worden herinnerd als een jaargang van contrasten, beloont het ook een van de mooiste successen van Château Petit-Village. Uitgezonderd van de bevriezende afleveringen van eind april 2001 zorgde het prachtige terroir van Château Petit-Village voor een perfecte rijpheid van de bessen die tot de oogst in uitstekende hygiënische omstandigheden arriveerden. Opmerkelijk georkestreerd door de getalenteerde technisch directeur Diana Berrouet-Garcia, onthulden de uiterst precieze vinificaties het beste van deze "wijnmaker" -wijnoogst door voorkeur te geven aan zachte extracties.

Tijdens de proeverij is Château Petit-Village 2001 een bewijs van het werk van deze goudsmid. In een vergadering gedomineerd door Merlot (71%), aangevuld met Cabernet Franc (20%) en Cabernet Sauvignon (9%), biedt Château Petit-Village 2001 een aromatische expressie die verleidt met zijn intensiteit, met de nadruk op de zuiverheid van aroma's kleine zwarte bessen en kersen, evoluerend op de delicatesse van de bloemige noten, terwijl de geuren van vanille het discrete houtachtige van de fokkerij benadrukken. Nauwkeurig en recht, verwent het gehemelte zich aan de zijdeachtige mond met een gestructureerd materiaal door tannines met stevige korrels en gecoat. Perfect gebalanceerd door een briljante zuurgraad, strekt het einde van de mond zich uit in de lengte van een laatste frisheid. Een klein dorp dat zich aansluit bij de lijn van de mooiste Pomerol van 2001

Nieuw

No customer reviews for the moment.

Related products

(There are 16 other products in the same category)