• Aanbieding!
Château La Pointe 2015 - Pomerol

Château La Pointe 2015 - Pomerol - (75cl)

redeem
By buying this product you can collect up to 7 loyalty points . Your cart will contain total 7 points that can be converted into a voucher of € 0,70 .


€ 74,00
Inclusief belasting

Château La Pointe 2015 - Pomerol - (75cl)

Aantal

Minimale afname van het product is 6.

Château La Pointe 2015 - Pomerol - (75cl)

Rode wijne (75cl)

Met een naam die de vorm van de wijngaard aan het einde van de appellatie oproept, is Château La Pointe een van de stijgende waarden van Pomerol. Inderdaad, de vintage vertoont een opmerkelijke progressie sinds de overname in 2007 door de Generali-verzekering, dankzij een volledige herstructurering van de wijngaard onder leiding van zijn directeur Eric Monneret.

Deze laatste heeft een nieuw vat gebouwd en de wijngaard met name volledig geherstructureerd op basis van een volledige studie van de bodem en ondergrond, uitgevoerd door een geoloog. Gebieden van grind en kiezelstenen vergelijkbaar met de laaglanden van de Pomerol hoogvlakte zijn duidelijk geïdentificeerd, evenals grind-klei gebieden, aan de zijlijn van de eenvoudige zand dat tot dan was de terroir van Château La Pointe in de geest van professionals en amateurs. Deze zandgronden, afgeschreven omdat ze gemakkelijk water aan de voet van de wijnstokken houden, hebben geprofiteerd van belangrijke drainagewerkzaamheden; tegelijkertijd werden hun Cabernet Frank-planten afgescheurd en herplant op het grind. De wijngaard heeft 23 hectare, waarvan 85% merlot.

Gevinifieerd sinds 2008 met het advies van Hubert de Boüard, mede-eigenaar van het prestigieuze Château Angélus in Saint-Emilion, bieden de wijnen van Château La Pointe een duidelijke en oprechte uitdrukking van fruit dankzij rijpe druiven, met een mooie frisheid en tannines elegant.

Nieuw

No customer reviews for the moment.

Related products

(There are 16 other products in the same category)