Champagne en zwarte truffels

Truffel, Champagne H. BLIN & Co.? De loutere vermelding van de twee "sterren" van de tafel brengt feestelijke beelden van luxe en wellust?

Truffel en H. BLIN & Co., een uitzonderlijke bruiloft te vieren in een bijzondere tijd. En waarom niet een diner in head-to-head rond de winter zwarte truffel en een Champagne harmonieus geselecteerde voorstellen? Laat u leiden?

De winter zwarte truffel (Tuber melanosporum) een goudklompje onstuimige

Op de neus, geur, het opleggen op het eerste, onthult de complexiteit ervan in een tweede keer: krachtig, subtiel, zowel "vers" en "hot" met buitengewone aromatische persistentie.

De olfactorische referenties zowel roepen het plantenrijk (vers gras te maaien of droge, vochtige tabak, eiken rottende bladeren, wortels, humus, vochtige grond, compost, gedroogde paddestoelen zoals "bazuin"), het dierenrijk (natte leren, vossenbont, licht gerookte vleeswaren, muskus), of, in een andere ontwikkeling, een zoete nota van steenfruit, geel en rijp.

Zijn beste overeenkomsten met Champagne

De rijke Champagne, gestructureerd of tannine, krachtig en vinous, dompelen temperament. Ofwel Body White zwart Champagnes (gemaakt van Pinot Noir en / of Pinot Meunier), in het vuur van hun jeugd, ofwel vintage champagnes Soul, complex en volwassen, voornamelijk zwarte druiven.

Hartige zwarte truffels

 Een eenvoudig menu voor te bereiden op een glamoureuze avond?

In hapjes?

Sommige verse truffel plakjes over sneetjes licht beboterde baguette goed. Strooi een snufje zeezout bloem.

Saint-Jacques en zwarte truffels

 

6 Walnut St. Jacques. 6 zwarte truffel plakjes met een dikte van 1 mm. Een paar blaadjes van mesclun. verse olijfolie. Zout. Pepper.

Voer Walnut St. Jacques met olijfolie 1 minuut aan elke zijde, zonder dat ze kleur. De incise 3/4 horizontaal en schuif een stukje truffel. Dien onmiddellijk op, vergezeld van een paar blaadjes van greens, besprenkeld met olijfolie. Voeg zout. Pepper.

Kleine aardappelen slippers met zwarte truffels van Guy Savoy

 

60 g gehele truffels, 600 g aardappelen, prei 60 g, 1/2 kleine ui, 125 g boter, zout, peper.

Schil de aardappelen, prei, uien en wassen. Gesneden aardappelen met een mandoline in plakken met een dikte van 3 mm. wassen om zetmeel te verwijderen en laat ze in het water. Doe 75 g boter te verduidelijken in een koekenpan op een laag vuur. Karbonade fijn ui en prei, te stomen met 15 g boter op laag vuur gaar.

Giet de aardappelen af, droog ze goed af. Meng ze in een bassin met 3/4 geklaarde boter. Breng op smaak met zout en peper. Schik de aardappel lamellen overlapping in de braadslee beboterde. De bak (gasstand 6) gedurende 1/4 uur.

Knippen van de neus in zeer dunne plakjes. Eenmaal gekookt, verspreid de aardappelschijfjes op een tafel (6 per persoon). Plaats op elke strook sommige mengsel prei en ui, dan truffel dekglaasje. Dek af met aardappelstaafje.

Snijd deze booties met een punch om een ​​regelmatige vorm te verkrijgen, schik ze in een beboterde ovenschaal, bestrijk ze met geklaarde boter met behulp van een borstel, bruin ze onder een salamander of hete brand . Eenmaal gekleurde, leg ze op elke plaat.

En tenslotte .....

Coquillettes suiker en zwarte truffel

 30 g boter, 40 g poedersuiker, 100g Coquillettes, 15 cl vloeibare room, truffel 30grs per persoon.

Kook de macaroni in kokend water "al dente". Drain. Reserveren. Verminder de helft van de room. Snijd de truffel en snijd ze in julienne. Voor het serveren, bak de schelpen met boter, suiker, voeg de verminderde room en truffel julienne. Serveer ...