Geschiedenis van de capsule champagne

Vóór het einde van de zeventiende eeuw werd de champagne afgedicht met een stuk hout gewikkeld in linnen, hennep stevig vastgehouden door zegellak. Dan naar het begin van de negentiende eeuw, werknemers kelderbeheerders handmatig gesloten flessen met een kurk met een diameter was twee keer zo groot als die van de hals van de fles. Ze sloegen met een knuppel ... Vanaf 1827 verschijnen op de Champagne machine markt slager, maar het was pas in het midden van de eeuw dat deze machines zijn echt effectief. De dop op zijn plaats te houden tijdens de fermentatie, de ficelait met hennepstreng twee strengen; Deze operatie zal worden gedaan met de hand tot halverwege deze eeuw. Maar het geleidelijk ... beschimmeld en de dop uiteindelijk springen en afscheid goddelijke schuim. Dus voegden we draad naar de eerste koppelverkoop te consolideren.

Het? S in 1844 dat? Adolphe Jacquesson een patent? S uitvinding van de metalen kap en draad dop, twee belangrijke innovaties in de wereld van champagne.

Deze handelaar Chalons (in Marne) en het mogelijk om het ernstige probleem van het verlies op te lossen volgende wijn aan het weer, poreuze stoppen of rot strings.

En hij had het? Idee? Gebruik tinnen borden mat, gelamineerd, en? Y Snijd plakjes van dezelfde diameter als de doppen ( "kanten") en vervang de gebruikelijke trucs by wire.

Toch was het niet tot ongeveer 1881 de eerste metalen doppen see on de pluggen nu beschermd, onderhouden door draad draad kappen aan de hals van de fles.

Vroeger, de meeste champagne capsules bevatte vier inkepingen of insnijdingen (drie alleen voor Moet et Chandon, waardoor ze te detecteren) en dit jaar tot de 60.

Sommige geproduceerd in Bordeaux tussen 1900 en 1930 werden ook voorzien van tabs (Pol Roger, Monopoly). Anderen werden voorzien van een vierkant gat in het midden (Giesler) ademen om de kurk te laten.

Het overgrote deel van capsules gemaakt van tin, wat populairder zijn koper of aluminium; Het staal is in de Grote Oorlog voor minder vreedzaam gebruik.

Aan het begin van het gebruik ervan, deze capsules hadden allemaal een bijna identieke look en had betrekking op de pluggen zonder onderscheid te maken merk of herkomst .......

Aan het einde van de 19e eeuw, hadden we het idee om het woord "Champagne", die dus in reliëf verscheen, vaak vergezeld van een ster te stempelen. Kan ook schilderen ze in verschillende kleuren.

Geleidelijk aan, zijn de fabrikanten beseffen dat? Ze kunnen genieten van deze kleine metalen ruimte om hun naam, hun locatie, enz. Aan te geven Aanvankelijk tin, decoratie n? Dat gebeurt? Aan het begin van de eeuw, allen in relief? S eerste, met vermelding van de naam van de eigenaar, soms het merk. Later verschijnen de kleuren en ontwerpen (armen, kastelen, enz.) Over de tijd, zijn geëvolueerd. Zoals voor de wijnoogst, het maakte zijn verschijning in 1906 op initiatief van Pol Roger.

In eerste instantie worden alleen de grote merken die door dit fenomeen. De techniek liet haar aangepaste toepassing die? De paar huizen dat de middelen had. Na de Tweede Wereldoorlog, technieken te ontwikkelen en laat een betaalbare prijs. Maar het was niet tot 1960 dat over het geheel met wat? "Oogstmachines-manipulants" S genoemd zijn zich bewust van dit imago probleem? S.

Vandaag? S? S technische ontwikkelingen op het gebied van? Printing, tampondruk, in het bijzonder, heeft merken en wijnmakers toegestaan? Verkrijgen van capsules van schoonheid, sommige zijn erg klein werken? Art.

Er zijn twee verschillende fabricagetechnieken. Zeefdruk aan de ene kant, die een goede kleurechtheid, hoge precisie slagen en kleuren bestand tegen de tand des tijds en krassen maakt. Bovendien kussen dat kleurenafdrukken zal toestaan ​​als een na de ander, vereist delicate opeenvolgende bewerkingen van drogen en timing. Deze techniek, meer ambachtelijke, wordt vaker gebruikt voor kleinere producties.

Goed om te weten:
Benamingen: Er zijn drie namen in de Champagne:

Champagne AOC

Appellation Contrôlée wijn van Champagne Coteaux

Rosé Appellation van gecontroleerde Ryceys (kleine productie-gebied begrensd in het roze op de kaart)

Andere aanwijzingen zijn gecodeerd op de labels:

Nm: Trading manipulator. Een manipulator handelaar is een natuurlijke of rechtspersoon die druiven, druivenmost of wijn koopt en zorgt ervoor dat de ontwikkeling in haar gebouwen.

Rm: oogsten hanteren. Een kweker handling zorgt establ

Rc: Kweker-medewerker. Het ontwikkelt de wijn coöperatie, maar hervat voor de commercialisering.

Cm: Omgaan Cooperative. Manipulatie van coöperatie ontwikkelt haar gebouwen, de wijnen uit de druiven van haar leden.

Rc: profijt medewerking verleende. Een teler medewerker krijgt zijn wijn coöperatie in ontwikkeling of klaar om te worden verkocht aan klanten.

Nd: Trading distributeur. Hij koopt gebottelde wijnen voltooid, maar het vormt zijn eigen label.

Ma: Brand hulp. Het is de klant die zijn label legt op de fles. Bijvoorbeeld: hypermarkten kopen flessen partijen van verschillende producenten en vervolgens plaatsen hun label met hun merk.

Sommige informatie kan worden weergegeven:

White is een witte champagne champagne van witte druiven.

De wijnen betekenen dat de wijnen komen uit een mengsel van 75% witte zwart.

Vintage: wijn kwaliteit is voldoende om af te zien van een versterkend reserve wijnen.

Non-vintage: mengsel van verschillende normale jaren.

Houd in gedachten dat Champagne is een wat apart gebied. In tegenstelling tot andere regio's waar de wijnmaker wil als eerste een beetje van de bodem te zenden via haar wijn, afhankelijk van de grillen van verschillende jaren moet de champagne altijd tot hetzelfde product. Champagne is een wereldwijd erkend product en het kan niet slecht champagne zijn. Dit is de reden waarom deze regio heeft wel het recht om chaptalisatie en meng de verschillende jaren.

Champagne produceert ook niet-mousserende wijnen onder de benaming wijn van Champagne Contrôlée Coteaux, zoals Bouzy, zeer goede rode wijn uit de regio.