Waarom doet de champagne bubbels ?

Nou, oke, het is niet alleen de champagne die borrelen. Verschillende frisdranken ook, evenals bieren, cider en blanquettes ... In elk geval zijn de belletjes kooldioxide. Makkelijk te controleren: dip een brandende lucifer over het oppervlak van een glas wordt ontgast, en ze stierf. Het is geen toeval als we blusmiddelen kooldioxide (CO2) ...

In alcoholische dranken die champagne omvat Dit CO2 natuurlijk gevormd tijdens de omzetting van suiker in alcohol (alcoholische gisting) in verzegelde containers. De wijn ondergaat de fermentatie, maar in de open tanks, kan dan CO2 ontsnappen. In frisdranken is het gas kunstmatig toegevoegd.

Dat gezegd hebbende, als ik kijk naar een fles champagne gesloten, zie ik niet bellen verschijnen alleen bij de opening ... Het is omdat koolstofdioxide oplosbaar is in water de drank. gesloten fles, de druk 6 maal de atmosferische druk, het gas wordt gedwongen te blijven opgelost (oververzadiging). Zodra je de fles, het drukverlies te openen, kan het gas ontsnappen uit de vloeistof als bellen, en hebben daar niet ontkennen ...

Maar kijk eens nader bellen geboren in het glas. Ze verschijnen overal in het volume van de vloeistof? Nauwelijks. Dit is meestal op de muren zij vormen. Wanneer een zeepbel is geboren, ze is klein First (ja ...), maar het kost veel energie om een ​​micro-bubble te brengen. dus het duurt een kiem, een micro-luchtbel gevangen op een verontreiniging gehecht aan de glaswand, als kleine vezels van cellulose uit bijvoorbeeld glas vegen doek. Dit is wat laat de foto zien, nadat het werk van G. Liger-Belair van de Universiteit van Reims Champagne-Ardenne.

Zodra de microbellen gevormd, kan opgelost gas daar vlakbij migreren en mesten de bel. Wanneer het een bepaald minimum, wordt losgemaakt en wordt gedragen door de opwaartse kracht op het oppervlak. Langs de weg, het blijft groeien door het vangen van de gas aangetroffen.

Een glasbel uitgebroken op het oppervlak van de vloeistof. De naburige stretch abrupt naar haar plaats ... Al deze zeepbellen te maken me iets ...

Geschiedenis van de capsule champagne

Vóór het einde van de zeventiende eeuw werd de champagne afgedicht met een stuk hout gewikkeld in linnen, hennep stevig vastgehouden door zegellak. Dan naar het begin van de negentiende eeuw, werknemers kelderbeheerders handmatig gesloten flessen met een kurk met een diameter was twee keer zo groot als die van de hals van de fles. Ze sloegen met een knuppel ... Vanaf 1827 verschijnen op de Champagne machine markt slager, maar het was pas in het midden van de eeuw dat deze machines zijn echt effectief. De dop op zijn plaats te houden tijdens de fermentatie, de ficelait met hennepstreng twee strengen; Deze operatie zal worden gedaan met de hand tot halverwege deze eeuw. Maar het geleidelijk ... beschimmeld en de dop uiteindelijk springen en afscheid goddelijke schuim. Dus voegden we draad naar de eerste koppelverkoop te consolideren.

Het? S in 1844 dat? Adolphe Jacquesson een patent? S uitvinding van de metalen kap en draad dop, twee belangrijke innovaties in de wereld van champagne.

Deze handelaar Chalons (in Marne) en het mogelijk om het ernstige probleem van het verlies op te lossen volgende wijn aan het weer, poreuze stoppen of rot strings.

En hij had het? Idee? Gebruik tinnen borden mat, gelamineerd, en? Y Snijd plakjes van dezelfde diameter als de doppen ( "kanten") en vervang de gebruikelijke trucs by wire.

Toch was Het Niet tot ongeveer 1881 Eerste metalen doppen kijken naar een van pluggen naakt Beschermd, onderhouden deur draad draad kappen aan hals van fles.

Vroeger, de meeste champagne capsules bevatte vier inkepingen of insnijdingen (drie alleen voor Moet et Chandon, waardoor ze te detecteren) en dit jaar tot de 60.

Sommige geproduceerd in Bordeaux tussen 1900 en 1930 werden ook voorzien van tabs (Pol Roger, Monopoly). Anderen werden voorzien van een vierkant gat in het midden (Giesler) ademen om de kurk te laten.

Het overgrote deel van capsules gemaakt van tin, wat populairder zijn koper of aluminium; Het staal is in de Grote Oorlog voor minder vreedzaam gebruik.

Aan het begin van het gebruik ervan, deze capsules hadden allemaal een bijna identieke look en had betrekking op de pluggen zonder onderscheid te maken merk of herkomst .......

 

Aan het einde van de 19e eeuw, hadden we het idee om het woord "Champagne", die dus in reliëf verscheen, vaak vergezeld van een ster te stempelen. Kan ook schilderen ze in verschillende kleuren.

Geleidelijk aan, zijn de fabrikanten beseffen dat? Ze kunnen genieten van deze kleine metalen ruimte om hun naam, hun locatie, enz. Aan te geven Aanvankelijk tin, decoratie n? Dat gebeurt? Aan het begin van de eeuw, allen in relief? S eerste, met vermelding van de naam van de eigenaar, soms het merk. Later verschijnen de kleuren en ontwerpen (armen, kastelen, enz.) Over de tijd, zijn geëvolueerd. Zoals voor de wijnoogst, het maakte zijn verschijning in 1906 op initiatief van Pol Roger.

In eerste instantie worden alleen de grote merken die door dit fenomeen. De techniek liet haar aangepaste toepassing die? De paar huizen dat de middelen had. Na de Tweede Wereldoorlog, technieken te ontwikkelen en laat een betaalbare prijs. Maar het was niet tot 1960 dat over het geheel met wat? "Oogstmachines-manipulants" S genoemd zijn zich bewust van dit imago probleem? S.

Vandaag? S technische ontwikkelingen op het gebied van? Printing, tampondruk, in het bijzonder, heeft het mogelijk merken en wijnmakers? Verkrijgen capsules van schoonheid, sommige zijn erg klein werken? Art.

Er zijn twee verschillende fabricagetechnieken. Zeefdruk aan de ene kant, die een goede kleurechtheid, hoge precisie slagen en kleuren bestand tegen de tand des tijds en krassen maakt. Bovendien kussen dat kleurenafdrukken zal toestaan als een na de ander, vereist delicate opeenvolgende bewerkingen van drogen en timing. Deze techniek, meer ambachtelijke, wordt vaker gebruikt voor kleinere producties.

Champagne en zwarte truffels

Truffel, Champagne H. BLIN & Co.? Van loutere Vermelding van De Twee "Sterren" van de tafel brengt Feestelijke Beelden van luxe wellust?

Truffel in H. Blin Een bruiloft uitzonderlijke u Vieren in Een Tijd Bijzondere. In waarom niet Een diner in head-to-head round winter zwarte truffel en Een Champagne harmonieus geselecteerde Voorstellen? Laat u Leiden?

In de winter zwarte truffel (Tuber melanosporum) Een Goudklompje onstuimige

Op de neus, geur, opleggen Het op Het Eerste, onthult van Complexiteit Een Tweede Keer Ervan in: Krachtig, subtiel, zowel "naar" in "hot" plaatsen buitengewone aromatische persistentie.

De olfactorische referenties zowel roepen het plantenrijk (vers gras te maaien of droge, vochtige tabak, eiken rottende bladeren, wortels, humus, vochtige grond, compost, gedroogde paddestoelen zoals "bazuin"), het dierenrijk (natte leren, vossenbont, licht gerookte vleeswaren, muskus), of, in een andere ontwikkeling, een zoete nota van steenfruit, geel en rijp.

Zijn beste overeenkomsten met Champagne

De rijke Champagne, gestructureerd of tannine, krachtig en vinous, dompelen temperament. Ofwel Body White zwart Champagnes (gemaakt van Pinot Noir en / of Pinot Meunier), in het vuur van hun jeugd, ofwel vintage champagnes Soul, complex en volwassen, voornamelijk zwarte druiven.

Hartige zwarte truffels

 Een eenvoudig menu voor te bereiden op een glamoureuze avond?

In hapjes?

Sommige verse truffel plakjes over sneetjes licht beboterde baguette goed. Strooi een snufje zeezout bloem.

Saint-Jacques en  zwarte truffels

6 Walnut St. Jacques. 6 zwarte truffel plakjes met een dikte van 1 mm. Een paar blaadjes van mesclun. verse olijfolie. Zout. Pepper.

Voer Walnut St. Jacques met olijfolie 1 minuut aan elke zijde, zonder dat ze kleur. De incise 3/4 horizontaal en schuif een stukje truffel. Dien onmiddellijk op, vergezeld van een paar blaadjes van greens, besprenkeld met olijfolie. Voeg zout. Pepper.

Kleine aardappelen slippers met zwarte truffels van Guy Savoy  

 60 g gehele truffels, 600 g aardappelen, prei 60 g, 1/2 kleine ui, 125 g boter, zout, peper.

Schil de aardappelen, prei, uien en wassen. Gesneden aardappelen met een mandoline in plakken met een dikte van 3 mm. wassen om zetmeel te verwijderen en laat ze in het water. Doe 75 g boter te verduidelijken in een koekenpan op een laag vuur. Karbonade fijn ui en prei, te stomen met 15 g boter op laag vuur gaar.

Giet de aardappelen af, droog ze goed af. Meng ze in een bassin met 3/4 geklaarde boter. Breng op smaak met zout en peper. Schik de aardappel lamellen overlapping in de braadslee beboterde. De bak (gasstand 6) gedurende 1/4 uur.

Knippen van de neus in zeer dunne plakjes. Eenmaal gekookt, verspreid de aardappelschijfjes op een tafel (6 per persoon). Plaats op elke strook sommige mengsel prei en ui, dan truffel dekglaasje. Dek af met aardappelstaafje.

Snijd deze booties met een punch om een ​​regelmatige vorm te verkrijgen, schik ze in een beboterde ovenschaal, bestrijk ze met geklaarde boter met behulp van een borstel, bruin ze onder een salamander of hete brand . Eenmaal gekleurde, leg ze op elke plaat.

en tot slot.....

Coquillettes suiker en zwarte truffel  

30 g boter, 40 g poedersuiker, 100g Coquillettes, 15 cl vloeibare room, truffel 30grs per persoon.

Kook de macaroni in kokend water "al dente". Drain. Reserveren. Verminder de helft van de room. Snijd de truffel en snijd ze in julienne. Voor het serveren, bak de schelpen met boter, suiker, voeg de verminderde room en truffel julienne. Serveer ...