Champagne kurk recalcitrant

Open een fles champagne

- strak gehouden fles in enerzijds schuin 45 °
- Na loslaten van de draadkooi (zonder verlies), nemen we de gehele onderneming (niet-geclassificeerde rok en cap).
- Je zet de fles (in het bijzonder niet de kurk) een kwartslag stevig en kalm.

... In het geval van mislukking, helpt u een handdoek of een speciale clip ...

In wanhoop, snijd de fles! Afschuiven nooit!

***

Cut Champagne!

viert avant instructies!

Onder het rijk, de huzaren lanceren mode tot de flessenhals te breken op de rug van een zwaard, vandaar de term'sabrer'.

Deze elegante gebaar is vandaag verloren!

Om dit te vieren met glans, gelegenheden, aarzel dan niet om indruk te maken met behulp van eenvoudige keuken van een mes. Gewoon een voorzorgsmaatregel krassen op voorhand glas onder de kraag. En het zal gewoon op de hals van een harde klap met de achterkant van je mes!

Uw fles wordt sabred!

***

Het glas van Champagne

Een onpraktisch glas voor het proeven

Jullie hebben allemaal gezien hoe de snede wordt betaald weinig proeven champagne.

Echter, is het gebruikelijk om te zeggen: 'Ik serveren u een kopje 'en zeer rarely'I serveren u een fluit?'?

De legende zegt dat de eerste snede werd gevormd op de borst van de Pompadour. In dit geval, de beker heeft een mooie toekomst!

 

***

Monniken en wijn

Deze religies die hebben zo geavanceerd de wijn ...

De Kerk heeft altijd toegestaan de uitbreiding van de teelt van de wijngaard. In moeilijke tijden is het soms is de enige verdedigen van een know-how op het gebied van de wijnbouw en de wijnbereiding. De reden is simpel: ze wijn die nodig zijn voor de Eucharistie ...

De eerste monniken die een grote invloed in de geschiedenis van de wijn had zijn de cisterciënzers. Ze hebben veel gedaan om Bourgondië het selecteren van planten, het verbeteren van de grootte door het selecteren van de kavels in de omringende muren die nog verrassen ...

In de Champagne, Dom Perignon is ook een van die monniken die veel wijn te danken heeft. Hij wordt beschouwd als de vader van de moderne Champagne mousserende wijn. Hij wijdde zijn leven aan het experimenteren en proberen om deze wijn te temmen.

***

De naam van de champagneflessen

Uit de fles Nabuchodonosor


Quart : 20 cl
Demi : 37,5 cl
Bouteille : 75 cl
Magnum : 1,5 litres
Jéroboam : 3 litres
Réhoboam : 4,5 litres
Mathusalem : 6 litres
Salmanazar : 9 litres
Balthazar : 12 litres
Nabuchodonosor : 15 litres

Merk op dat sommige van deze in Bordeaux flessen niet dezelfde naam hebben. We spreken met een dubbele magnum!

***

Twee beroemde weduwen

Madame Pommery en de weduwe Clicquot

Champagne heeft twee weduwen die beroemd gebleven. Twee Champagne huizen dragen nog steeds hun naam:

Madame Pommery, weduwe in 1858, nam het lot van Pommery. Ze erfde het huis van een gezond, maar niet tevreden en ontwikkelde de verkoop, in het bijzonder naar Engeland te exporteren.

In 1889, aan geruchten over zijn financiële situatie tot zwijgen te brengen, is gekocht voor 300.000 goudfranken, het schilderij The Gleaners Jean-François Millet. Het schilderij is nu in het Louvre!

De Veuve Clicquot, ondertussen, maakte zijn fortuin in Rusland aan de tsaren. Lang voordat iedereen Madame Veuve Clicquot geanticipeerd op de terugkeer van de vrede in Rusland na de nederlaag van Napoleon in 1915. Zijn hele boot laden van Champagne gemakkelijk verkocht en besloot zijn fortuin.

***

Een reclame genie

Eugène Mercier, een man van Marketing

In 1889, de honderdste verjaardag van de Franse Revolutie, Eugène Mercier bouwde een bliksemschicht met een capaciteit van 200 000 flessen, het grootste deel van de tijd!

Hij maakte de bliksem dragen naar Parijs, getekend door 24 ossen: de reis duurde 10 dagen noodzakelijk te consolideren een aantal bruggen, d'abattre huizen ...

In 1900 voor de Wereldtentoonstelling, onderscheidde hij door het produceren van een commerciële op zijn champagne. Hij installeerde het zelfde jaar, een luchtschip in de Champ de Mars, waar we konden komen proeven zijn champagne!

***