Chardonnay 

Chardonnay presentatie, enkele druif in de Bourgogne appellations.

Hij is de koning druif van de Bourgogne blanken.
Australië, Zuid-Afrika en Californië, was hij het onderwerp van waanzinnige rage als het past zich aan een breed scala aan klimaten en bodems. Vroegrijpheid maakt het kwetsbaar voor vorst in het voorjaar vooral in Champagne en Chablis.
 
De wijnstok is vurig, wijnmaker bewuste kwaliteit flens productie door ernstige afmetingen en hoge dichtheid planten (tot 7600 feet / ha in Champagne, deze dichtheid valt soms 1000 voet / ha in Australië!).
 
Relatief eenvoudig om wijn te maken, heb je een opeenstapeling van blunders tot een middelmatige wijn te tekenen. In warme klimaten, overtollige looptijd neigt tot zachtheid of zwaarte, zijn goed gepigmenteerde huid, levert wijnen in gouden kleur. Hij houdt van haar kader voor houtrijping versterken.
 
Minder typische dan Cabernet of Elzasser wijnen, weet hij hoe zijn schubben en bladeren vorm door de uitdrukking van de bodem, het klimaat en de kunst van de wijnmaker. Chardonnay produceert wijnen met edele en subtiele aroma's: meidoorn, kamperfoelie, acacia, witte roos, bezem, limoen, menthol, eucalyptus, varen, verbena, citroengras, citrus, tropisch fruit, groene appel, meloen, amandelen en geroosterde hazelnoten, toast beboterde, humus, schimmels (Mousseron en rosé gras).
Evenwichtige en vet, kan zijn vaak nerveus laatste tip een mineraal (kalksteen, vuursteen) of metaal voor de grote wijnen van de Gold Coast (Chevalier-Montrachet, Corton Charlemagne, Meursault) te hebben.

Zijn bekendheid geeft een aura van prestige aan een chardonnay uit Chili of mediterrane gebieden. In de "nieuwe" wijngaarden na zeer alcoholische chardonnay en hyper beboste we viel in het andere uiterste: weinig lichte wijnen gekenmerkt door het vee en zure.
 
Goede wijnmakers zijn erin geslaagd om deze slinger (Mondavi, Beringer in Californië, Thomas Hardy in Australië, Concha y Toro in Chili en andere Miguel Torres Penedes) te voorkomen produceren opmerkelijke flessen verwarren de wijsheid van de beste proevers.

Vers of bergachtige gebieden van Italië te produceren zeer interessante chardonnay, die vaak naar de amateur als louter looptijd van worden aangeboden "Tavola wijnen." In Frankrijk zal de amateur niet minachting geïnteresseerd in "experimenten" hier en daar geprobeerd uit champagne of Burgundy VDQS Haut Poitou, verrassende wijnen in de Côtes du Rhône, de vernieuwing van de Ardèche wijnbouw te zijn.
 

Op de lange termijn sommige gebieden van de Loire-vallei, waar chenin is niet al te op zijn gemak, het verkrijgen van aroma's en vriendelijkheid met een extra 10 tot 20% Chardonnay: een nieuwe stijl van de Loire Blanc is in het lettertype -baptismaux.
Het wordt ook wel Morillon of Feinburgunder.***

Le pinot noir 

Een Bourgondische Praten over deze variëteit

Pinot noir is de grote nobele druif van de Bourgogne.
Als deze goed gevinifieerd, aroma's van kersen irriteren je neus. De smaak is fruitig met een beetje hard finale ...

Het maakt niet uit, we hebben niet een baby te vragen om 100 meter in minder dan 10 seconden joggen.

Ja, vraag de Pinots van de wacht, minimaal 3-4 jaar voor de generieke, 5 tot 8 jaar voor de 1er Cru, en 10 tot 30 jaar voor grote wijngaarden.

De Pinot Noirs van Bourgondië niet middelmatigheid dulden; ze vereisen zeer geringe opbrengsten (25-35 hl / ha) en zorgvuldige veroudering (aantal extracties). De Pinots zijn nogal reductie wijnen oxidatie (mediteren door pseudo-professionals!). Quality fokkerij gaat het oversteken van een vat, maar voor een periode van een jaar maximum.

Zoveel kan worden gewaardeerd in Bordeaux wijnen, hun grote classicisme, zoals we de grote aromatische complexiteit van de grote wijnen van Bourgondië, variërend aroma's van fruit, muskusnoten, kreupelhout moeten erkennen, altijd, en dat is wat maakt het behoud van de grote, een breed scala van aroma's, variërend van fruitig en / of bloemig aroma of'animal' soort. De wijnen zijn vaak verbazingwekkend aromatische persistentie, tot 2-3 minuten; veel geluk in perspectief ...

Ik zal niet ziek van wijnmakers spreken, zij die de wettelijke rendement (50 tot 60 hl / ha) te maken, een PLC toegevoegd, een toevoeging dat de productie van 20 tot 25% in sommige jaren kunnen verhogen (de bankier moet gelukkig!) of oude potas loopbaan, wat leidt tot hogere opbrengsten en de zuurgraad (vanwaar verzuring gebaseerd d'acide wijnsteenzuur ...) te verlagen. Praat niet over de pesticiden en insecticiden ... Ik zou wagen om me boos te maken!***

Pinot meunier 

Een van de drie champagne druivensoorten

Pinot Meunier is vergelijkbaar met Pinot Black. Echter, het is een variëteit iets later.

Pinot Meunier heeft grote clusters in blauwachtige kleur.

De opbrengst is relatief groot. Echter, produceert wijnen minder zuur, minder levendig en minder fijn dan die van Pinot Black. Dit is een druif Position jong om te drinken, die zeer elegant, bloemen, en kunnen worden onderscheiden.

Een perfecte uitvalsbasis voor Champagne d'aperitief.