Armagnac Castarède vintage 1949

1949 - Bas Armagnac Castarède - (50cl)

redeem
By buying this product you can collect up to 112 loyalty points . Your cart will contain total 112 points that can be converted into a voucher of € 11,20 .


€ 1.125,00
Inclusief belasting

1949 - Bas Armagnac Castarède - (50cl)

Aantal
Laatste items in voorraad

1949 - Bas Armagnac Castarede - (50cl)

Bas-Armagnac

Het huis van Castarède, opgericht in 1832, is het oudste huis in Armagnac en waakt over een collectie jaargangen, waarvan de oudste dateert uit 1888. Deze unieke knowhow die door de zes opeenvolgende generaties is opgebouwd, heeft hen een reputatie van uitmuntendheid opgeleverd over de hele wereld. wereld. Officiële Armagnac van de G8 2003 in Evian, Armagnac van het laatste duurste diner van de 20e eeuw in de Gavroche in Londen...
Het huis Castarède ligt in het hart van Bas Armagnac en heeft een wijngaard van 16 hectare. Dit landgoed, dat een 16e-eeuws kasteel omringt, stelt hen in staat om de controle over hun productie te behouden, van de distillatie tot de veroudering van hun Armagnacs in eikenhouten vaten uit de regio. Castarède Armagnacs onderscheiden zich door een langere rijping dan de regelgeving vereist. De familie Castarède heeft een van de grootste collecties jaargangen.
Kenmerken van de cuvée
Naam van de wijn: Bas-Armagnac Castarède Vintage 1949
Regio: Charente
Appellatie: Bas-Armagnac
Kleur: Geesten
Vintage: 1949
Druivensoort:
Alcoholgraad: 40%
Conditionering:
Tip: Serveer op kamertemperatuur
Estate en wijn: Meer dan 175 jaar ervaring, liefde en werk hebben de familie Castarède in staat gesteld om knowhow te verwerven over de keuze van de beste producties van Bas Armagnac, de distillatie- en verouderingsmethoden van deze specifiek Franse eau-de-vie . De familie Castarède bezit twee meer dan honderd jaar oude kelders: één aan de oevers van de Baïse: in Pont de Bordes (Lavardac) in Lot-et-Garonne, de bakermat van de wijnmarketing (de marketing werd destijds gedaan door waterwegen). Deze vergrijzende kelder, een waar 'ecomuseum', is bewaard gebleven in dezelfde geest als bij de oprichting in de 19e eeuw. Het wordt door specialisten beschouwd als een uitzonderlijke plaats om te rijpen vanwege de aanwezigheid van deze rivier, de Baïse, die opmerkelijke isotherme omstandigheden creëert. Het biedt de beste rijpingsomstandigheden voor oude jaargangen. De andere, in Mauléon d'Armagnac, gelegen in de grote Bas Armagnac waar het Château de Maniban zich bevindt, omgeven door zijn wijngaarden, beplant met drie druivensoorten: Folle Blanche, Colombard, Saint-Emilion.
onderscheidingen:
Proeven & bewaren
Oog: Schitterende topaaskleur.
Neus: Complexe en gesmolten neus met tonen van violet.
Smaak: Rijk en intens in de mond. Lange en mooie afdronk.
Drinken van:
Drink voor:
Openen:
Serveren: Serveer op kamertemperatuur.

Nieuw

No customer reviews for the moment.

Related products

(There are 16 other products in the same category)